Kerstconcerten T.P.K. geannuleerd

Helaas hebben we als bestuur en organisatie beide kerstconcerten van de Twentse Politie Kapel en het Politiekoor Twente voor 2021 moeten annuleren.
De huidige coronaregels met de huidige corona besmettingscijfers lagen hieraan ten grondslag.

Voorlopige data voor 2022 zijn:

  • zondag 18 december 2022: Hofkerk Oldenzaal en
  • vrijdagavond 23 december 2022: Ontmoetingskerk Enschede

In overleg met de Arienstaete is besloten om ook het derde kerstconcert, dat gepland stond op maandag 20 december te annuleren.

Karlijn Baalman beschermvrouw T.P.K.

Per 1 oktober 2021 is Karlijn Baalman, districtschef van Twente-Nationale Politie, benoemd tot Beschermvrouw van de Twentse Politiekapel.

Jan Mans overleden

Op donderdag 18 februari 2021 is onze beschermheer  – – – Jan Mans – – –  overleden op 80-jarige leeftijd in zijn woonplaats Meerssen (L).

De meesten zullen hem herinneren als de burgemeester tijdens de ramp van Enschede.
Mans was bijzonder verheugd om bij ons laatst gevierde jubileum op 4 november 2017 samen met zijn vrouw aanwezig te zijn. Hij had er volgens zijn zeggen “een mooi weekend” van gemaakt en heeft genoten van een prachtige avond.

Ondanks dat hij in Limburg woonde bleef hij de Twentse Politie Kapel op afstand volgen. Hij was erg blij met de nieuwsbrief. Op zijn verzoek mailden wij hem telkens de affiches voor onze concerten. Hij wilde wel maar zijn agenda liet het niet toe waardoor het hem niet lukte om nog een concert bij te wonen. Zijn plan was om ons kerstconcert te gaan bezoeken. (In 2019 lukte het niet ivm zijn overvolle agenda) De datum voor 2020 stond gereserveerd, maar helaas gooide Corona roet in het eten.

Wij herinneren Mans als een bevlogen man met een hart voor de politie muziek.

Vele overlijdensberichten op mensenlinq wijzen op een bijzonder man en een gemis voor velen.

We wensen zijn familie en dierbaren sterkte toe met het verwerken van dit verlies.